Roeien goed voor conditietraining

0 Comments

Wat maakt roeien beter dan andere vormen van conditietraining?

In het algemeen zorgt een conditietraining voor een verhoogde hartslag, waardoor de bloedtoevoer verhoogd, waardoor je lichaam in staat is meer zuurstof naar je spieren te vervoeren en daardoor raak je buiten adem. Je traint je uithoudingsvermogen. Roeien, echter, heeft een aantal unieke voordelen ten opzichte van andere vormen van conditietraining die vaak over het hoofd gezien.

Meer spiermassa
Het voordeel van roeien is dat meer spiermassa wordt gebruikt dan tijdens het hardlopen, wandelen of fietsen. Je benen, billen, buik , rug, schouders en armen worden allemaal getraind . Natuurlijk , zoals met alles , kun je lekker op je gemak roeien zonder veel resultaat, of er vol voor gaan en jezelf uitdagen!

Variabele weerstand
Het mooie van variabele weerstand is dat iedereen kan roeien van kinderen tot de sterkste man van de sportschool, en van beginners tot doorgewinterde experts. Het is eenvoudig : hoe harder je trekt , hoe meer weerstand je krijgt. Daarnaast is de weerstand ook op de roeimachine aan te passen. Hierdoor blijft roeien voor iedereen, en op elk niveau, een uitdaging!

Resultaten aflezen
Net zoals op veel apparaten op de sportschool heeft ook de roeimachine een scherm waar je diverse waardes op kunt vinden. Bijvoorbeeld de trekkracht (watt).

facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather