Zone dieet; klaar voor de start

0 Comments

Je staat op het punt om te beginnen met het Zone dieet, voordat je dit doet is een goede voorbereiding niet onbelangrijk.

Klaarmaken van je keuken en voorraadkast

Wat je niet in huis hebt kun je ook niet opeten, zorg ervoor dat alle ongezonde producten uit huis zijn. Kan dit niet, omdat je bijvoorbeeld kinderen hebt, zorg er dan voor dan alle snoep op één vaste plek bewaard.

Gewoon mee eten met het gezin

De meeste producten die je in het Zone dieet gebruikt kun je ook prima gebruiken voor het koken van het avondeten van het hele gezin. Kook bijvoorbeeld met olijfolie in plaats van boter, vervang volle melk met magere melk, eet meer kip, kalkoen en vis, koop fruit zoals appels, peren, frambozen, aardbeien en druiven. Je kunt ook oneindig kruiden gebruiken om het eten meer smaak te geven, het hoeft dus helemaal niet saai te zijn! Over alle producten die je tijdens het Zone dieet mag gebruiken lees je meer in het artikel met het boodschapenlijstje.

Zorg voor gezonde tussendoortjes

Om ongezonde snackmomenten te voorkomen is het een must om altijd een tussendoortje bij je te hebben. Zo heb je altijd iets bij de hand als je onderweg of op je werk bent.

Meten is weten

Als je wil afvallen of juist breder wil worden is het belangrijk voor je motivatie om resultaten te zien. Tip staar je niet blind op de weegschaal! Als je wil afvallen en je begint met het Zone dieet en daarnaast gaat crossfitten dan kan het zijn dat je gewicht op de weegschaal hetzelfde blijft. Dit betekent niet dat je geen vet verloren hebt! Door Crossfit creëer je spiermassa en spieren wegen meer dan vet! Gebruik liever een meetlint om je omvang op te meten of ga op een speciale weegschaal waar je vetmassa/percentage en spiermassa/percentage ook gemeten wordt.

Tijd om aan de slag te gaan, tijd om gezonde voeding in huis te halen!

facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather