Crossfit techniek

0 Comments

Crossfit gaat er niet alleen om hoe veel oefeningen je binnen een bepaalde tijd kunt doen met een bepaald gewicht maar nog veel belangrijker; de juiste techniek/vorm!

Zoek een goede Crossfit gym

Crossfit is erg moeilijk om zelf te doen (bijvoorbeeld thuis) als je nog geen kennis en ervaring hebt met de techniek. Zoek een goede Crossfit gym bij jou in de buurt, gelukkig zijn er al veel sportscholen die Crossfit geven vandaag de dag. Zonder goede instructie is de kans op blessures veel te groot!

Help elkaar

Op youtube staan oneindig veel video’s van crossfit insturcteurs die uitleggen wat de juiste techniek is bij een bepaalde oefening. Dit kan je helpen om na een crossfit training bij je Crossfit gym nog even na te kijken hoe alles ookalweer ging. Help ook je mede crossfitters, zie je iemand die een oefening niet goed uitvoerd, help elkaar dan! Geef elkaar tips!

Film jezelf

In een spiegel kun je al veel zien van je techniek tijdens het uitvoeren van een oefening. Maar nog veel makkelijker is om iemand je te laten filmen met een mobiele telefoon. Bijvoorbeeld tijdens een set van oefeningen of je hele WOD. Bekijk deze samen met je instructeur om door te lopen waar je dingen kunt verbeteren en te bevestigen wat je al juist uitvoert.

Luister naar je lichaam

Als iets pijn doet of simpelweg niet goed aanvoelt stop dat en zoek uit waarom je dit voelt. Ga niet gewoon door en denken dat die pijn erbij hoort. Misschien heb je gewoon een wat mindere dag maar misschien voer je een oefening niet goed uit waardoor je pijn voelt. Zorg ervoor dat je de techniek goed onder de knie hebt voordat je met extra gewichten aan de slag gaat. Zonder een goede techniek kom je nergens en zul je vroeg of laat blessures krijgen.

facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather