Voordelen crossfit

0 Comments

Veel professionele atleten maken al gebruik van het crossfit programma. Van fietsers, skiers, tennissers, triatleten tot surfers die op hoog niveau hun sport beoefenen gebruiken crossfit om hun kracht en uithoudingsvermogen te vergroten. Maar dat is niet alles, crossfit niet alleen gestest bij professionele atleten maar ook bij mensen met overgewicht, oudere en mensen die nog nooit hebben gesport. En het werkt! Dus als het werkt voor mensen die professioneel een sport beoefenen tot mensen met overgewicht dan werkt het ook voor jou!

Voordelen van crossfit op een rij

Bereik nooit meer een plateau

CrossFit gelooft niet in specialisatie en houdt niet van routine. Telkens dezelfde oefeningen in je fitness schema wordt vroeg of laat afgestraft en is daarnaast ook nog eens heel erg saai. De WOD bij crossfit is elke dag anders, maar altijd intensief. Die intensiteit versterkt zowel je fysieke conditie als je mentale veerkracht, want je kan meer dan je denkt!
Alle oefeningen die in de WOD voorkomen kunnen aangepast worden zodat iedereen, op elk niveau, het meeste uit zijn/haar WOD kan halen.

Meer resultaat in korte tijd

Veel mensen zeggen dat ze te weinig tijd hebben om te sporten. Vaak je ruim een uur bezig met je fitness schema. train je één of twee spiergroepen per keer en moet je minstens 4 keer in de week naar de sportschool om resultaat te doen. Dit is een van de redenen dat crossfit in een korte tijd zo enorm populair is geworden. De crossfit trainingen zijn zo gemaakt dat ze ongeveer 20 minuten duren! Dit betekent dat je binnen een uur naar de sportschool kunt, trainen, douchen en weer thuis bent!

Een complete training

Crossfit is gespecialiseerd in het nergens in specialiseren. Dit betekent dat crossfit zich niet zozeer richt op kracht, explosiviteit of uithoudingsvermogen, maar het uiteindelijke doel is dat mensen op alle fronten ‘fitter’ worden.
Crossfit gaat ook weer terug naar de kern van het trainen. Veel sportscholen investeren steeds meer in nieuwe apparatuur, grotere televisies etc en vergeten de basis; het trainen zelf!

facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather