Wat is crossfit?

0 Comments

Crossfit wordt beschreven als “de sport van fitness”

CrossFit is de kern van kracht en conditie training. CrossFit is niet een gespecialiseerd fitnessprogramma, maar een opzettelijke poging om fysieke bekwaamheid te optimaliseren in elk van de tien erkende fitness domeinen. Dit zijn:

-Cardio/uithoudingsvermogen van hart, bloedvaten en ademhalingsstelsel
- kracht
- flexibiliteit
- weerstandvermogen
- snelheid
- sterkte
- coördinatie
- behendigheid/wendbaarheid
- evenwicht
-nauwkeurigheid

CrossFit is een effectieve manier om fit te worden. Iedereen kan het doen. Het is een fitness programma dat een breed scala aan functionele bewegingen naar een getimede of scoorde workout combineert. Bij crossfit doe je pull-ups, squats, push-ups, gewichtheffen, gymnastiek, hardlopen, roeien, en tal van andere bewegingen. Altijd gevarieerd, altijd anders, altijd resultaat.

Hoe ziet een crossfit training eruit?
Een crossfittraining bestaat uit een warming-up, een technisch gedeelte om de Crossfit bewegingen te leren en de Workout of the Day, ookwel WOD. De WOD verschilt iedere dag een duurt 10 – 20 minuten, dit wisselt per WOD. Het aantal Reps (aantal keer dat je een oefening doet) worden vaak bijgehouden op een whiteboard. Zo kun je zelf zien en bijhouden wat je resultaten zijn, hoe je jezelf verbeterd en wat de resultaten van je mede crossfitters zijn.

Tijdens de trainingen wordt er gebruikt gemaakt van verschillende objecten. Van barbells, dumbbels, kettlebells, zandzakken, touwen, boxen, tractorbanden en pull up bars. De oefeningen bestaan  uit natuurlijke functionele bewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.

Is crossfit iets voor mij?

Absoluut! Het maakt niet uit of je man of vrouw, 16 of 65 jaar bent, overgewicht of al een super conditie hebt, crossfit is voor iedereen een uitdaging. Kinderen, politie, brandweer, huisvrouwen, het leger er 65+ doen al crossfit. Crossfit is voor iedereen!
Daarnaast zijn de groepen in een Crossfit sportschool heel gezellig en gemoedelijk. Zoals we wel vaker zeggen, bij andere sporten juicht iedereen voor de eerste die over de finish is, bij crossfit juichen we het hardst voor de laatste die over de finish is!

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather